11. februari 2020
Binnenkort nieuwe recepten online !!! Een site maken en beheren ben ik gestart puur uit nieuwsgierigheid. Hoe maak je een website en wat zijn de mogelijkheden ?? Mijn doel is om online lekkere recepten en leuke culi-adresjes te delen. Dat kost veel tijd en daar ontbreekt het soms aan. Maar.... ik ben van plan de draad weer op te pakken en weer wat actiever te zijn op social media. Jullie horen van mij !!!
19. september 2018
Sinds 2 weken ben ik op zoek naar lekkere recepten die passen bij "onze" manier van eten en waarmee koolhydraat beperkt eten een nieuwe "levensstijl" kan gaan worden. Een ware ontdekkingsreis en met de conclusie dat het zo lastig niet is. Daarom kies ik voor beperkt ipv arm. Zo kan ik toch af en toe genieten van brood, pasta, rijst etc. Dus minder vaak en een kleine portie. Aangezien ik Bourgondisch ben ingesteld en ik niet van het dieet ben kan ik op deze manier proberen in de loop van een...

19. januari 2018
De term "vlinderen" is bij nog niet veel mensen bekend merk ik. Zelfs de poelier waar ik mijn kippetje koop wist het niet toen ik er om vroeg. Ik de term uitgelegd en zij "vlinderden" het kippetje voor mij. Zo sneed het mes aan 2 kanten.... Ook garnalen kun je vlinderen. Eens vragen bij mijn visboer of die ervan op de hoogte is. Door het "vlinderen" is de bereiding korter. Ook ideaal voor op de barbecue. Je knipt of snijdt de ruggengraat van de kip eruit waardoor je de kip in zijn geheel plat...
01. januari 2018
Gepofte knoflook heb ik voor het eerst geproefd bij het piepkuikentje tijdens een etentje in Haarlem. Voor deze kerst waren mijn zwager en ik verantwoordelijk voor o.a. het hoofdgerecht. Een groot stuk vlees bereid in de oven ging het worden. Daarnaast op zoek naar bijgerechtjes en dergelijke en ik dacht weer terug aan die heerlijke gepofte knoflook. Die MOEST erbij om onze familieleden te verrassen. De reacties waren Lovend en daar doe je het voor... Easy van te voren te maken. Bewaren in de...

09. december 2017
Mijn Mexicaanse kip gerecht is ontstaan door herinneringen op mijn eerste Griekenland vakantie toen ik 18 jaar was en samen met mijn nichtje (allebei geslaagd) naar Kreta ging. Op mijn 18e was ik nog niet zo verzot op eten (ongelofelijk hoe dit kan veranderen) en kwam niet verder dan de souvlaki en de gyros. Elke avond de stad in en op zoek naar een eetgelegenheid. In een klein straatje bevond zich het "curry house" waar andere gerechten geserveerd werden dan bij de Griekse taverna's. Hier werd...
25. november 2017
Gisteravond met 2 vriendinnen een avondje uit. Nu is het zo dat wij elkaar al meer dan 25 jaar geleden hebben leren kennen op onze toenmalige "werkplek" Nog altijd hebben wij goed contact en gaan 2x per jaar met elkaar eten om bij te kletsen, lekker te eten en vooral.... veel te lachen. Dit alles lukte ook gisteravond weer helemaal. We reden met de trein naar Amersfoort zodat iedereen een lekker glas wijn kon drinken. Dara was onze bestemming. Een mooi restaurant aan de Eeemhaven. Hier serveert...

22. november 2017
Wijnproeverij van De Wijnwinkel Barneveld in het Schaffelaartheater. 80 soorten wijnen en een aantal bijzondere Grappa's waren op deze avond te proeven. Samen met een vriendin gestart met een aantal witte wijnen. Per tafel werd over de desbetreffende wijnen uitleg gegeven en kon je vragen stellen. Zeer informatief en gezellig informeel. Tussendoor wat water, een crackertje of 1 van de uitgestelde hapjes tot ons nemen. Een prachtige Spaanse ham was onze favoriet. Tijd voor de "volgende ronde"....
20. november 2017
Gelatine, een ingrediƫnt wat ik angstvallig uit de wegga. 1 x geprobeerd een jelly pudding te maken zonder pakje. Ik spreek dan over meer dan 25 jaar geleden. Mijn jongere zusje kwam logeren en ik had beloofd een jelly pudding te maken als toetje. Zij verheugde zich hierop. Toen het moment was aangebroken om het toetje te gaan eten bleek de pudding veranderd te zijn in een rubberen massa waar je een raam mee in kon gooien. Zusje teleurgesteld en ik baalde enorm. Na dit akkefietje nooit meer...

20. november 2017
Ontdekkingen in Harderwijk... Hondegatstraat. Dikke Dirck, leuk adres voor een gezellig koffie/thee momentje. Verrukkelijke appeltaart en een fijne sfeer.. Inrichting zo bijzonder dat je ogen "tekort"komt. Wij vonden het er zo leuk dat we na wat shoppen in de stad terug zijn gegaan voor de lunch. Ook dit beviel ons goed. Kleine kaart maar met genoeg variatie. Mooie presentatie en smakelijk. Een adres om goed te onthouden. Tegenover Dikke Dirck zit een leuk, gezellig winkeltje. Eef&Co. Vol...
19. november 2017
Een term die wij "meegenomen" hebben vanuit onze vakantiebestemming 2017. Zakynthos om precies te zijn. We aten regelmatig bij de taverna's aan de haven totdat wij hoorden van een taverna aan het einde van de weg waar een oude Griek kookte met zijn vrouw en dochter. Geen menukaart maar alleen gerechten wat die dag bereid was. Hier kregen wij o.a. moussaka en stifado zoals wij het 30 jaar geleden al aten. Pure smaken en geen 'toeristen" maaltijden maar FAMILYFOOD"zoals de "oude Griek" steeds...

Meer weergeven