bol knoflook (je kunt er ook gelijk wat meer van maken)

olijfolie

takje rozemarijn of tijm (optioneel)

wat peper en zout uit de molen

aluminiumfolie of een klein ovenschaaltje

 

Verwarm de oven op 160 graden. Pel een klein beetje van de buitenste schil af maar de teentjes moeten goed aan elkaar blijven zitten. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de bol af zodat je de knoflookteentjes ziet.

Zet de bol op een stuk aluminiumfolie of direct in een ovenschaaltje. Giet er een scheut olijfolie over. 

Wat peper en zout eroverheen strooien. Dan kun je er een takje verse kruiden op leggen maar dat is niet perse nodig.

Als je aluminiumfolie gebruikt dan deze om de bol heen dichtvouwen.

Zet het pakketje of het schaaltje in het midden van de oven en laat dit een uur staan.

 

Daarna klaar voor gebruik. De knoflook is heerlijk zacht geworden en kun je er zo uitlepelen.

Heerlijk op een stuk vlees, stokbroodje/bruschetta of bij aardappeltjes uit de oven.

 

Anders even af laten koelen en dan bewaren in de koelkast.

 

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden....

 

 

 

Commentaren: 0