2 rode uien

3 teentjes knoflook

450 gram spinazie (diepvries)

200 gram ricotta

300 gram zalmfilet

2 courgettes

5 tomaten

geraspte kaas

1 bol mozzarella

wat basilicumblaadjes

zout/peper en olijfolie

wat Italiaanse kruiden (optioneel)  Voor over de tomatenplakjes

=========================================

Laat de spinazieblokjes een poosje van te voren al ontdooien. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.  Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.  Begin met de uien te snijden en de knoflook fijn te hakken. Bak dit zachtjes aan in een koekenpan met wat olijfolie.

Als het vocht goed uit de spinazie is kun je de knoflook erdoor mengen.  Net als de ricotta.  Breng op smaak met wat zout en peper. Naar eigen smaak.

Bak de zalmfilet even aan in de koekenpan of zet deze in een schaaltje in de oven. Als deze "bijna" gaar is kun je de zalm in stukjes verkruimelen.

Niet al teveel. De zalmstukjes  moeten nog wel zichtbaar blijven in het geheel. 

Spoel de courgette af en schaaf of snijd dunne plakken van de courgette. Over de gehele lengte.

Snijd ook de tomaten in plakjes.  Vet een ovenschaal een beetje in en bedek de bodem met de plakken courgette. Hierna doe je een laagje van het spinazie/ricotta mengsel. Dan wat stukjes verkruimelde zalmfilet verdelen.  Daarna wat plakjes tomaat Ga zo door en eindig met een laagje spinazie/ricotta.

(bewaar een paar plakjes tomaat)

Strooi hier de geraspte kaas overheen. Dan nog een paar laatste plakjes tomaat erover. Als laatste wat mozzarella in stukjes en verdelen over de bovenste laag.

Zet de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven. In ieder geval tot de kaas gesmolten is en een beetje bruin. Serveer met wat gescheurde basilicumblaadjes.