350 gr kipfilet in blokjes
klein bosje platte peterselie
2 puntpaprika's,
5 eieren
100 ml melk
75 gram geitenkaas/feta of andere geraspte kaas
peper, eventueel wat zout
1 eetlepel olijfolie
==============================
Oven verwarmen op 180 gram. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip rondom licht bruin. Snijd de puntpaprika in stukjes en bak even mee met de kip. Klop de eieren in een kom met de melk door elkaar. Met een garde. Dit mengsel op smaak brengen met wat zout en peper. Eventueel nog wat Italiaanse kruiden o.i.d.
Voeg de platte peterselie (fijngehakt) toe en meng dit door het eiermengsel.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie (of boter)
Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel het gelijkmatig. Giet (verdeel) het eiermengsel er over en strooi of verdeel de geitenkaas er over. Bak de frittata nu nog 30 minuten in de oven.
Je kunt een vegetarische variant maken door de kip weg te laten en andere groeten toe te voegen. Deze dan even mee
bakken in de koekenpan voordat het in de ovenschaal gaat. Hiermee kun je eindeloos variëren.