Ingrediënten:

400 gram runderpoulet ( kan ook  lamspoulet of wildpoulet  zijn)

4 uien

2 teentjes knoflook

3 stengels bleekselerij

1 winterwortel of een paar peentjes

half bosje platte peterselie

ruime eetlepel boter/scheut olijfolie

peper

klein beetje zout

1 eetlepel Zwolsche stoof (kruidenmix Jonnie Boer)

scheut rode wijn

1/2 eetl bloem 

ca. 300 ml heet water

evt. kneep harissa

klein blikje tomatenpuree

 

Uien schillen en in ringen snijden.  De bleekselderij en wortel in klein stukjes snijden.

Wat boter en olijfolie laten smelten in een koekenpan. 

Het vlees goed droog deppen met keukenpapier.

In een braad (stoof) pan de boter met wat olijfolie verhitten. Als dit goed warm is het vlees toevoegen. Rustig om en om bakken tot de vleesblokjes een bruin korstje hebben gekregen. De uien hierin op laag vuur rustig laten fruiten. Niet bruin bakken maar mooi "glazig". En daarna de bleekselderij en wortel erbij en meebakken. Ca 10 minuten. Steeds even goed omroeren.

De Zwolsche stoof en de harissa toevoegen en goed mengen met het mengsel. Wat peper uit de molen.

Een klein blikje tomatenpuree erbij en een paar minuten meebakken.

De bloem erover strooien en even goed laten garen. In ieder geval 1 minuut. 

Een scheut rode wijn en daarna het hete water toevoegen. Goed roeren. Dit alles op laag vuur zeker 2 a 2 1/2 uur rustig laten stoven. Je mag na een half uurtje het deksel iets schuin op de pan zetten zodat het iets kan inkoken. Na een half uur/uurtje het deksel weer helemaal op de pan. Af en toe even omroeren. Op het laatste de fijngesneden platte peterselie

Ook voor dit "stoofgerecht" geldt: van te voren maken dan nog lekkerder.....

 

Heerlijk met bijv. spruitjes of rode kool. Daarnaast een (aardappel) puree of een ander aardappelgerecht. 

Maar ook heerlijk met rijst erbij,