Ingrediënten:

800 gram runderlappen in blokjes

1 rode ui gesnipperd

3 teentjes knoflook, geperst

takje rozemarijn

1 laurierblaadje

300 ml rode wijn

2 blikken gepelde tomaten

400 gram tagliatelle

2 eetl olijfolie

75 gram geraspte Parmezaanse kaas , en wat extra om te bestrooien.

200 gram rucola

2 bouillonblokjes

paar zongedroogde tomaatjes (optie)

 

Bereiden: verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees op een hoge stand rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en het laurierblaadje toe. Bak dit ongeveer 3 minuten. Schenk de rode wijn erbij. Evt iets verwarmen voor je dit bij het vlees toevoegt. Dan "schrikt"het vlees niet.  Dit laten pruttelen tot het vocht bijna verdampt is. Dan de tomaten en 100 ml water toevoegen en doorroeren. Laat dit alles met het deksel op de pan op een lage stand stoven.  Regelmatig even doorroeren en eventueel wat water toevoegen (indien nodig) Trek het vlees met 2 vorken los en daarna nog even laten stoven.  Voeg evt nog een paar zongedroogde tomaatjes toe.

Nu kun je de tagliatelle gaan koken zoals op de verpakking staat aangegeven.

Roer de kaas door het vlees, met evt nog wat vocht van het kookvocht van de pasta. Evt nog wat op smaak brengen met wat peper.

Serveer de tagliatelle met het stoofvlees, de rucola en de overige geraspte kaas .