Een heerlijke tiramisu uit de Italiaanse kookbijbel: De Zilveren Lepel

Ingrediënten:

voor 6 personen: 2 eiwitten, 4 eidooiers

150 gram poedersuiker

400 gram mascarpone

200 gr lange vingers

175 ml vers gezette koffie, sterk en afgekoeld

100 gram pure chocola geraspt (echt veel lekkerder dan cacao)

 

Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf. Klop van de eieren met de suiker in een andere kom een bleke, luchtige massa.

Spatel er voorzichtig de mascarpone room door. (ik roer de mascarpone altijd even beetje los voordat ik dit doe)

Hierna het eiwit er voorzichtig en langzaam doorheen scheppen.  Leg een laagje lange vingers in een diepe, rechthoekige schaal en besprenkel ze gelijkmatig met wat koffie.  Bedek ze met een laag mascarpone en bestrooi met wat geraspte chocola.

Ga zo door met laagjes maken tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag mascarpone room. Bestrooi het met de rest van de chocola.  Met folie afdekken en zeker 3 uur laten opstijven in de koelkast.