Commentaren: 0

Ingredienten:

2 zakjes tortellini met kaas (grand italia)

spekjes

2 uien

spinazie deelblokjes (ca 15 stuks)

knoflook

beker creme fraiche (250 ml)

Italiaanse kruiden

peper

geraspte kaas

 

Zet het water voor de pasta op. Ruim water nemen. Hoeft geen zout in want de tortellinni en de spekjes zijn al zout genoeg.

Bak de spekje in een ruime koekenpan in wat olijfolie lekker bruin en knapperig. Op een keukenpapiertje leggen zodat het vet wat opgenomen kan worden.

In het bakvet de ui en de knoflook fruiten. Zachtjes zodat de ui en de knoflook niet bruin worden en verbranden. Kruiden toevoegen en peper erover. Mengen en nog even door fruiten. Je kunt nu de spekjes er weer bij doen maar je kunt de spekjes ook aan het einde toevoegen zodat deze lekker knapperig blijven.

De creme fraiche erdoor roeren en de spinazie deelblokjes erbij en deze in de saus laten ontdooien.

Ondertussen dus de tortelinni koken zoals op de verpakking, ongeveer 15 minuten koken. Je kunt af en toe wat van het kookvocht bij de saus doen zodat dezd niet te droog wordt.

Afgieten en de saus erdoor mengen en evt de spekjes op het laatste erbij doen.

Serveren met geraspte kaas en evt. wat pesto.