1 a 2 pakken lange vingers. Afhankelijk van de grote van je schaal. 

- sinaasappelsap, vers of uit een pak

- 1 flesje tova aarbeiensaus

250 ml slagroom

250 gram mascarpone

40 gram witte basterdsuiker 

verse aardbeien

evt. wat cacao poeder

 

Klop de slagroom met de basterdsuiker, hou hem luchtig.

Roer de mascarpone even een beetje los en spatel de slagroom erdoor totdat het een egaal mengsel is.

Een beetje sinaasappelsap mengen met de aardbeiensaus.

Doe dit in een platte schaal. De lange vingers even deppen in de saus aan 1 kant. Niet de suikerkant. Heel even anders worden de lange vingers week.

Leg een laag lange vingers op de bodem van de schaal. De gesuikerde kant naar beneden. Schep hierop een laag van het mscarpone/slagroom mengsel en maak dit met een spatel even mooi glad. Daarop doe je een laagje verse aardbeien, dan nogmaals een laag lange vingers en een laag mascarpone/slagroom. Dek dit af met folie en zet het 2-4 uur in de koelkast.

Voor het serveren doe je nog een laagje met verse aardbeien erbovenop.

Eventueel nog een klein beetje  cacaopoeder erover strooien.

 

Voor een versie met alcohol kun je lange vingers nog even besprenkelen met wat Cointreau of Grand Marnier.