Funghi trifolati, oftewel champignons op Italiaanse wijze.

 

350 gr champignons, zelf gebruik ik liever gemengde paddenstoelen.

2 knoflook teentjes geperst

wat platte peterselie

3 eetlepels olijfolie

100 ml droge witte wijn

funghi trifolati kruiden Jonnie Boer (naar smaak)

beetje zout

 

Paddenstoelen schoonmaken. Met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Snijd met een mesje de steeltjes af.

Paddenstoelen in plakjes snijden. De peterselie wassen, droog deppen en fijnhakken.

De olijfolie in een ruime pan verwarmen met de geperste knoflook. Niet te hard want de knoflook mag niet verbranden.

De paddenstoelen toevoegen en in ca 2 minuten laten slinken. De kruiden erover en evt. wat peper uit de molen.

Wijn toevoegen en op hoog vuur de wijn laten verdampen. Voeg de fijngehakte peterselie toe. Evt. nog wat zout toevoegen. Doe dan de deksel op de pan en laat de paddenstoelen nog zachtjes bakken.

In een mooie schaal opdienen of in kleine pannetjes of schaaltjes per persoon serveren. 

Lekker met wat ciabatta brood.