Kleftiko, lamsvlees in een pakketje: (voor 4 personen)

600 gram lamsvlees in blokjes (rund, kip kan natuurlijk ook)

1 grote ui

1 winterwortel in kleine plakjes

3 paprika's (rood, geel en groen)

1 aubergine in blokjes

3 teentjes fijngesneden knoflook 

200 gram feta

2 grote aardappels in blokjes

100 ml droge witte wijn en 100 ml olijfolie

1 eetlepel mosterd

2 tomaten in blokjes

Kruiden:  zout, versgemalen peper, flink wat oregano en 2 laurierblaadjes

 

 

We beginnen met alle groenten en het vlees in blokjes/plakjes te snijden. Doe de ui, paprika, knoflook en tomaat samen met het vlees in een grote kom.

Voeg de mosterd toe en meng erdoor. Daarna zout, peper en oregano toevoegen en wederom goed mengen.  Doe de wijn en de olijfolie erbij en schep ook dit goed om. Laurierblaadjes erbij. (zet dit alles afgedekt voor ca 2 uur in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Voor je de pakketjes gaat maken haal je de kom een half uur tot een uurtje uit de koelkast.

Pak voor 1 pakketje 2 vellen bakpapier en leg die kruislings over elkaar heen.

Leg per pakketjes aardappel, aubergine en wortel op het bakpapier. Daarop verdeel je de marinade per pakketje. 

Samen met het vocht. (probeer dit zo gelijk mogelijk te verdelen)

Leg daarop wat blokjes feta. Mocht je niet van feta houden kun je ervoor kiezen wat geraspte kaas na keuze erover heen te strooien.

Bind met speciaal keukentouw de pakketjes goed dicht. Ze moeten helemaal afgesloten zijn zodat de stoom allemaal in het pakketje blijft. 

Zet de pakketjes op de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven (180 graden).

Laat dit alles bakken voor ca 1 1/2 uur.  Haal de Kleftiko uit de oven en knip de pakketjes open. Serveer de Kleftiko op het bakpapier op het bord. 

Heerlijk met wat turksbrood, rijst of orzo. 

Tzatziki, olijfjes erbij maakt het helemaal af.

Kali Orexi !!