Een heerlijke stoofpot met een Marokkaanse "touch".

500 gram lamsgehakt of rundergehakt

chilipoeder (naar smaak, kun je altijd toevoegen v wat pit) een knijp harissa uit de tube kan ook.

2 theelepels kaneel

1 theelepel gemalen komijn of wat komijnzaad

1 ei

3 eetlepels paneermeel of gemalen beschuit

versgemalen zout, peper

300 gram sperciebonen

1 grote rode paprika

2 rode uien

2 teentjes knoflook

500 gram verse tomaten of je gebruikt tomaten uit blik

1 dl vleesbouillon

4 eetlepels olijfolie

 

Roer in een kommetje het chilipoeder, kaneel en de komijn door elkaar, meng in een kom het gehakt met het ei, het paneermeel en de helft van het kruidenmengsel. Zout en peper naar smaak toevoegen. Maak hier kleine balletjes van. Haal de sperzieboontjes af en halveer ze. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen. Ui in grove stukken en de knoflook fijnhakken. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. 

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep de balletjes op een bord. De ui en de knoflook zachtjes bakken in het bakvet. Sperziebonen, paprika,  tomaten,  samen met de bouillon, de rest van het kruidenmengsel toevoegen.  Gehaktballetjes erbij en afgedekt ca 25 minuten zachtjes stoven.

Evt na 20 minuten de deksel schuin op de pan.

Een aantal uren van te voren klaarmaken. Lekker met rijst, turksbrood.