Ingrediënten: recept is voor 3 a 4 personen

kipkarbo's naturel, kippenpoten of kippendijen (neem zoveel als  het aantal personen of meer....)

rode paprika's 2 a 3  in stukjes gesneden

2 a 3 grote uien in stukjes

1 groot blikje tomatenpuree

knoflookteentjes 2 stuks in hele kleine stukjes, uitpersen mag ook natuurlijk

boter om te braden 

peper, paprikapoeder (dit mag ruim, zeker een 1 a 2 theelepels) )  en  wat chilipoeder 

500 ml water en  1 bouillonblokje

1 eetlepel bloem

 

Maak de bouillon van te voren met 500 ml water en het  bouillonblokje. Kruid de kip met zout, peper, paprikapoeder.

Evt ook wat chilipoeder. Wees daar voorzichtig mee want juist met het bakken wordt de smaak pittiger.

Neem een braad of stoofpan en smelt de boter. Bak de kip hierin rondom mooi bruin en laat nog even rustig bakken.

De kip uit de pan halen en even apart op een bord leggen. In het bakvet de ui en paprika smoren. Steeds doorroeren.

Ca 5 minuten. De knoflook toevoegen en daarna de kruiden. Alles goed mengen. Als laatste wat chilipoeder toevoegen   en heel eventjes meebakken. Een klein beetje !!!

Dan de tomatenpuree erbij en goed mengen en even mee laten garen. De bloem erover strooien, mengen  en ook dit even mee laten garen. Minstens 1 minuut om een "bloemige" smaak te voorkomen.

Dan kun je de bouillon beetje bij beetje toevoegen en ondertussen rustig blijven roeren.  Stoppen als je ziet dat er een mooie saus ontstaat.  Ik gebruik meestal niet de volledige 500 ml maar het ligt ook aan de hoeveelheden die je uiteindelijk gebruikt.

 

Dit laat je ongeveer een uur zachtjes pruttelen. Op het kleinste pit. Ik gebruik zelf ook altijd een vlamverdeler.

Na  elke 20 minuten even doorroeren en de kip omkeren zodat beide zijde evenveel garing krijgt.

Proef tussendoor even hoe pittig het is en strooi er dan indien nodig nog iets chilipoeder bij. Waarschijnlijk niet nodig.

 

Serveren met rijst. 

Erbij kun je om het nog Mexicaanser te maken:  mais, kidneybonen en evt. de nachos uit de oven erbij serveren.

Dit staat bij de voorgerechten.