ingedienten:
500 gram gamba's, liefst rauw maar wel schoongemaakt.
2 tenen knoflook
1 klein bosje bladpeterselie
1 klein bosje koriander
1 el milde paprikapoeder
1 theelepel gemberpoeder of een klein stukje verse gember
theelepel komijnzaad
1/2 theelepel harissa of wat cayennepeper
sap v 1 citroen of limoen
2 el olijfolie
wat grof zeezout
2 el water
Maak eerst de chermoula: wrijf de knoflook, komijnzaadjes met het zout in een vijzel met een stamper fijn. Snijd de peterselie en de koriander fijn. Meng de gevreven knoflook in een schaal met de peterselie, koriander, wat gember, harissa, citroensap, olijfolie en 2 eetlepels water. Meng alles goed. Het moet een dikke vloeibare saus zijn. Evt wat olijfolie of water toevoegen.
Spoel de gamba's af en dep ze droog. Zorg dat ze op kamertemperatuur zijn.
Schep de gamba's door de chermoula. Schep dit in een verwarmde tajine (een wok of koekenpan kan natuurlijk ook)
Deksel erop en stoof de gamba's ca 15 minuten. Af en toe even doorscheppen zodat alle gamba's mooi gaar worden.