ingedienten:

500 gram gamba's, liefst rauw maar wel schoongemaakt. 

2 tenen knoflook

1 klein bosje bladpeterselie

1 klein bosje koriander

1 el milde paprikapoeder

1 theelepel gemberpoeder of een klein stukje verse gember 

theelepel komijnzaad

1/2 theelepel harissa of wat cayennepeper

sap v 1 citroen of limoen

2 el olijfolie

wat grof zeezout

2 el water

 

Maak eerst de chermoula: wrijf de knoflook, komijnzaadjes  met het zout in een vijzel met een stamper fijn. Snijd de peterselie en de koriander fijn.  Meng de gevreven knoflook in een schaal met de peterselie, koriander, wat gember, harissa, citroensap, olijfolie en 2 eetlepels water. Meng alles goed. Het moet een dikke vloeibare saus zijn. Evt wat olijfolie of water toevoegen.

Spoel de gamba's af en dep ze droog. Zorg dat ze op kamertemperatuur zijn.

Schep de gamba's door de chermoula. Schep dit in een verwarmde tajine (een wok of koekenpan kan natuurlijk ook)

Deksel erop en stoof de gamba's ca 15 minuten. Af en toe even doorscheppen zodat alle gamba's mooi gaar worden.