Ingrediënten:
300 gram rundergehakt
1 ei
knoflook geperst
ricotta 250 gram
basilicumblaadjes
2 courgettes
pakje gezeefde tomaten/passata
2 uien
oregano
geraspte Parmezaanse kaas
bol mozzarella
peper en zout naar smaak
Begin met het maken van de tomatensaus: Uien aan fruiten en daarna wat knoflook toevoegen. Oregano, wat peper en zout naar smaak toevoegen. Na een paar minuutjes de passata toevoegen en ca 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
Daarna wat geschuurde blaadjes basilicum toevoegen.
Ondertussen het gehakt in een kom doen. Het ei, een teentje knoflook geperst, de ricotta en wat basilicumblaadjes erbij doen. Ook wat peper,, zout en oregano naar smaak.. Dit alles goed mengen.
De 2 courgettes afspoelen met wat water en droog deppen. Met een kaasschaaf of mandoline slierten snijden.
Doe de tomatensaus in een ovenschaal.
Leg een sliert courgette op een plank of werkblad. Schep een hoopje van het gehakt/ricotta mengsel op een uiteinde van de sliert courgette. Rol de courgette met het mengsel naar boven toe. Leg het rolletje in de tomatensaus.
Doe dit met alle slierten van de courgette tot het gehaktmengsel op is.
Drapeer wat van de tomatensaus over de rolletjes.
Bestrooi met geraspte parmezaan. Scheur de bol mozzarella in "plukjes" en verdeel dit over de schaal.
Plaats de schotel 30 a 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Eet smakelijk !!!