1 hele kip (gevlinderd) zie mijn blog

1 bol knoflook

2 citroenen

peper en zeezout uit de molen

olijfolie

2 volle eetl platte peterselie voor de groene salsa

 

De oven voorverwarmen op 200 graden. De gevlinderde kip

in een braadslee of op de bakplaat neerleggen. De citroenen halveren en lege deze op de bakplaat. Snijd het bovenste deel van de bol knoflook en leg deze er ook bij.

De kip inwrijven met knoflook, citroen en olijfolie. Verder kruiden met peper en zout. De kip kan nu  40 minuten in de oven tot hij mooi bruin is. Omkeren en nog 20 minuten, daarna nog 1x keren zodat korst mooi bruin, knapperig en de hele kip mooi gaar is. Je kunt bij het dikste gedeelte van de kip even insnijden met een mes. Als het sap helder is dan is de kip gaar. Dan kun je de kip uit de oven halen. De salsa kun je nu gaan maken:

Doe de fijngehakte peterselie in een kommetje. 3 eetlepels lekkere olijfolie toevoegen.  Een halve citroen boven het kommetje uitknijpen. (let op dat er geen pitjes in de salsa terecht komen) Dan knijp je ook 3 of 4 gepofte teentjes knoflook toe.

Roer dit alles door en breng op smaak met wat peper en evt wat zout. 

Kip klaar en salsa klaar. Eet smakelijk.

 

Heerlijk met aardappeltjes in de schil uit de oven. Een lekkere sla en/of geroosterde groente.