Pasgeleden ontdekt en ik vind dit kaasje geweldig. Het is een nog jongere versie van mozzarella.

Ingrediënten:

1 bol Burratta

 slamelange

 bakje cherrytomaatjes

klein beetje  knoflook

peper uit de molen

1 limoentje

heel klein "tipje" mosterd (optie)

scheutje mooie olijfolie

wat pijnboompitjes (licht geroosterd)

Oven voorverwarmen op 160 graden.

Salade in een mooie platte schaal. Dressing maken van wat olijfolie, limoensap, klein beetje peper en evt "tipje"mosterd.

Door de salade mengen.

De cherrytomaatjes halveren en in een ovenschaaltje leggen met de snijzijde naar boven.  Mengen met een klein beetje knoflook. Wat olijfolie erover sprenkelen en wat peper uit de molen. Dit ongeveer een kwartiertje tot 20 minuten in de oven zetten.  Iets laten afkoelen.

De Burrata uit het zakje halen en heel voorzichtig op de sla leggen. De kaas is heel zacht en zal gaan "lopen" Dit is de eigenschap van deze kaas en maakt deze juist zo bijzonder.

Als laatste de tomaatjes eroverheen scheppen en bestrooien met wat geroosterde pijnboompitjes.

 

Yam !!!!