Een recept wat zeker niet mag ontbreken op mijn site. De "nostalgische " spinazieschotel.

Ingrediënten:

aardappels  5 grote

gehakt ruim 3 ons

zakje tacomix

uitje

spinazie deelblokjes 1 pak 450 gram

eieren 2 stuks

geraspte kaas

scheutje melk

zout en peper

evt. paar druppeltjes  tabasco

 

Spinazie deelblokjes laten ontdooien, daarna klein beetje peper en evt paar druppeltjes tabasco.

Aardappels schillen en in schijfjes snijden. Deze ca 5 minuten laten koken. Afgieten.

Ondertussen het gehakt rul bakken, uitje toevoegen. Daarna de mix erdoor en ruim 200 ml water toevoegen.

Even laten pruttelen.

Ovenschaal: beginnen met een laagje aardappel over de bodem verdelen. Daarna een laagje gehakt met wat vocht (de helft)

De spinazie hierover verdelen. Een beetje glad strijken en aanduwen. Wat geraspte kaas erover.

Dan weer een laagje aardappel. Daarna de rest van het gehakt en vocht. Laatste laagje met aardappel schijfjes erover verdelen.

Eieren los kloppen, wat peper en klein beetje zout erdoor kloppen, en een scheutje melk. Dit over de schijfjes schenken en nog wat geraspte kaas erover. De schotel in een voorverwarmde over (180 graden) zetten. Ongeveer 30 minuten.

Lekker met bijvoorbeeld Turks brood.

 

 

 

Commentaren: 0