Penne Ragu met venkelgehakt:
olijfolie
1 ui
3 ons venkelgehakt
verse rozemarijnblaadjes
2 tenen knoflook
250 ml rode wijn
klein blikje tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes
400 gram penne
wat peper, zout en wat Italiaanse kruiden
(het liefst...) verse geraspte Parmezaanse kaas
Serveer samen met een eenvoudige groene salade
Bestel 1 kg venkelgehakt bij je slager. verdeel het in 3 porties en vries er 2 van in. Ideaal, zo heb je altijd een kleine voorraad in huis om deze heerlijke saus te bereiden.
Pel de ui, knoflooktenen en snijd dit fijn. Rits wat rozemarijn takjes en snijd de naaldjes fijn. (2 takjes is voldoende)
Restant vries ik ook altijd in.
Giet de olijfolie in de pan en verwarm deze een beetje. Doe het gehakt in de pan en bak dit rul.
Voeg de ui en knoflook toe en bak rustig mee. Doe de rozemarijn, wat Italiaanse kruiden, en wat peper door het gehakt.
(evt. een heel klein beetje zout) De tomatenpuree toevoegen en even meebakken.
Daarna het blik tomatenblokjes en ook even mee garen.
Blus af met de rode wijn en laat de saus rustig een kwartiertje pruttelen.
Ondertussen kun je het water voor de pasta opzetten en de penne koken. Afgieten en de saus door de penne roeren.
Opdienen met verse geraspte Parmezaanse kaas. Serveer met een rucola salade of een andere groene salade.