Ingrediënten:

4 rode paprika's

4 uien

2 teentjes knoflook

paprikapoeder/peper/chilipoeder

ca 1 liter bouillon van groentebouillon blokjes, ga je niet helemaal gebruiken dus mag ook iets minder zijn

2 blikken gepelde tomaten of tomatenblokjes

1 grote rookworst of 2 kleintjes

blikje tomatenpuree

bloem 1 a 2 eetlepels

 

Allereerst de bouillon maken met de blokjes.  Paprika in stukjes en de uien in dunne ringen. Knoflook heel fijn snijden of persen.

Stukje boter in de pan laten smelten. Niet bruin laten worden. Dan de paprika en uien toevoegen en fruiten. De knoflook toevoegen als de paprika en uien lekker smeuïg zijn geworden. Bestrooien met peper en paprikapoeder en even mee fruiten.

Dan wat chilipoeder. Niet teveel, lastig aan te geven hoeveel want dit is persoonlijke smaak.  Je kunt dit altijd toevoegen als de soep klaar is en je kunt proeven hoe pittig het is.

Blikje tomatenpuree erdoor en ca 2 minuten laten garen. Bloem erover bestrooien, goed omscheppen en mee garen.

Dan kun je beetje bij beetje de bouillon gaan toevoegen. Steeds roeren. Stoppen als je de soep gebonden genoeg vindt.

Het is een maaltijd soep dus mag best wat stevigheid hebben.

De rookworst in plakjes of stukjes snijden en toevoegen aan de soep. Nog ca 20 minuten zachtjes laten pruttelen.

Klaar en smullen maar !!!

Een paar uur van te voren maken of zelfs een dag van te voren. Dan nog lekkerder !!!

Heerlijk met turks stokbrood oid.